Nederlandse Ambassade in Tel Aviv, Israël

Nieuws

1 t/m 10 van 87

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Geen korting Shoa benefits uitkeringen WUV/WUBO-gerechtigden

Na overleg met de betreffende Israëlische autoriteiten heeft de Pensioen- en Uitkeringsraad (PUR) besloten bij WUV/WUBO-gerechtigden die voor 26 september 2016 door het Israelische Ministerie van Financiën in aanmerking zijn gebracht voor een uitkering met een invaliditeit van méér dan de basis 25%, deze hogere Shoah-uitkering niet te korten op de WUV/WUBO-aanspraken. Eerder had de PUR al besloten de minimum uitkering (2300 - 830 NIS) niet te korten op de WUV/WUBO-aanspraken.

2 Israeli-Dutch Innovation Center officieel opgezet door Nederlandse Ambassade in Tel Aviv.

Afgelopen 8 december organiseerde Nederlandse ambassade in Israël de eerste adviesraad bijeenkomst van het nieuw opgerichte Israeli-Dutch Innovation Center (IDIC). Het IDIC zal functioneren als adviesorgaan voor het Holland Innovatie Netwerk in Israël om ‘white spots’ te identificeren en innovatieve samenwerking tussen Nederland en Israël verder focus en richting te geven. Het orgaan is opgezet vanuit het initiatief van de Innovatie Attaché van Nederland in Israël, Dr. Racheli Kreisberg.

3 Toespraak minister-president Rutte bij herdenking Kristallnacht

Minister-president Rutte sprak afgelopen woensdag 9 november 2016 bij de herdenking van de Kristallnacht. Na zijn toespraak in de Portugese Synagoge in Amsterdam legde de minister-president een krans bij de Hollandsche Schouwburg. Hieronder kunt u de tekst van de toespraak terug lezen.

4 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

5 Holland Robotics Pavilion at Digital Life Design Festival Tel Aviv 2016

Digital Life Design Festival, Tel Aviv, 24-29 September 2016: The Netherlands will present their expertise in Robotics at the orange ‘Holland Robotics Pavilion’ with an impressive delegation of businesses, academics and entrepreneurs. The Dutch are game changers in robotics and are excited to explore possibilities for cooperation with Israel.

6 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017 - Registreer u voor 1 februari 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen. Daarvoor moet u uzelf eerst registreren bij de gemeente Den Haag, ook als u uzelf al eens eerder heeft geregistreerd voor een verkiezing of referendum.

7 Bezoek Nederlandse Robotica Delegatie aan DLD Innovatie Festival

Op 27 en 28 september zal een Nederlandse robotica delegatie met leden van de TU Delft, regio organisaties zoals RoboValley en robotica bedrijven op het DLD Innovation Festival in Tel Aviv vertegenwoordigd zijn met een Holland Robotica Paviljoen.

8 Bezoek Staatssecretaris Dekker en Directeur-Generaal Bedrijfsleven&Innovatie Leeftink aan Israël

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Directeur-Generaal Bedrijfsleven &Innovatie Bertholt Leeftink bezochten van 5 tot 9 juni Israël voor een intensief werkprogramma met o.a. de Israëlische Chief Scientist Office, universiteiten, Venture Capitalists en de Israëlische Minister Akunis van Wetenschap, Technologie en Ruimtevaart en Minister Bennett van Onderwijs.

9 Verliezen/verkrijgen Nederlandse nationaliteit

Verwijs graag naar deze pagina over de Nederlandse nationaliteit voor wat betreft informatie hieromtrent.

10 Kabinetsreactie raadgevend referendum associatieverdrag Oekraïne

De voorlopige uitslag van het raadgevende referendum over het associatieverdrag met Oekraïne laat zien dat de voor een raadgevende uitspraak vereiste opkomstdrempel van 30% is gehaald, waarbij een meerderheid van de opgekomen kiezers ‘Tegen’ heeft gestemd.